Hvorfor Ragdoll?

For ca.16 år siden mistede jeg min elskede kat Nulle, i følge dyrlægen havde den fået virus på balanceevnen og måtte aflives.

Nulle på hans ynglingsplads på monitoren, når den var tændt.

Jeg var jo utrøstelig, men fast besluttet på, at jeg skulle ikke have en ny, for den sorgproces ville jeg ikke gennemgå en gang til. Men en af mine arbejdskolleger mente at det skulle jeg og det skulle være en racekat.
Det var jeg ikke helt enig i, men jeg begyndte alligevel at kigge lidt på sagerne.

Det første jeg fandt ud af, var at det nok skulle være noget semilanghår, Ragdoll, Hellig Birma eller Norsk Skovkat. Europé’en var jeg også lidt forelsket i.
Men et er jo at sidde og kigge på de dejlige mislinger på internettet, noget andet er jo at opleve dem live, så jeg måtte jo på katteudstilling.

Den 29. januar 2006 blev dagen, hvor jeg skulle på min første katteudstilling, det var også dagen hvor jeg tabte mit hjerte, det gjorde jeg jeg da jeg så Dorthe Seierø.
Jo Dorthe er et rigtigt sødt og rart menneske, men det var altså ikke hende jeg faldt for, men da jeg så, hun stod der og friserede “LeCapri Great Roy Keane Of Seierø’s” hendes smukke Ragdoll, som hun lige havde fået fra Chicago (mener jeg det var).
Ja, der var jeg helt færdig med at kigge på andre racer.
Jeg har sikkert set meget morsom ud, da jeg stod der med underkæben nede midt på brystkasse.

Nå men jeg fik da taget mig mod til at gå hen til hende og fik fremstammet:
Er det der en Ragdoll?
Da det blev bekræftiget fik jeg lov til at kæle den helt vidunderligt skønne Roy.

Den dejlige Roy som er skyld i, at jeg har to Ragdolls i dag.

På et tidspunkt spørger Dorthe om jeg vil holde den. Min første tanke er, hvad nu hvis jeg taber den, eller den løber fra mig.
Men det var jo ikke så slemt, for Roy lagde sig til rette på min arm, satte spindemotoren i højeste gear og kiggede på mig med sine store blå øjne. Da jeg havde stået der i et par minutter med Roy, satte jeg ham ned igen og var ikke et øjeblik i tvivl om, at det var Ragdoll, der skulle satses på.

Ikke just verdens bedste foto, men er de ikke søde?

Hvis du ligesom mig bliver fuldstændig forgabt i Ragdoll racen. er der nogle ting du skal være opmærksom på, sådan er det her i huset med to Ragdolls.

Brusekabinen er noget jeg ikke selv bestemmer over mere. For eksempel når jeg er i bad sider der to forventningsfulde katte og venter på, at de skal ind og pladrer rundt under den dryppende bruser.

Forvent også at hvis du begynder at kæle den ene kat, så vær glad for at du har to arme, da den anden også tager det for givet, at den blive kælet samtidig.

Når vækkeuret ringer om morgenen, kravler Hugo op på brystkassen af mig og skal morgenkæles, gider man ikke rigtigt, Ja så prikker han til min næse med poten, indtil jeg går i gang.

Eller også skal han lige lege med sine bolde eller kaninhaler kl. 4 om morgen i sengen.

For at sige det kort, skal du have ny kat, så overvej seriøst en Ragdoll..

Du vil ikke fortryde det 🙂